Bokbloggsjerka 25-28 januari

I veckans jerka frågar Annika:

Är du 100 % ärlig i dina recensioner/omdömen?

Det korta svaret är: ja.

Det långa svaret är: Ja, jag är ärlig (varför skulle jag ljuga om vad jag tycker, det känns ju helt poänglöst?) men samtidigt vill jag inte vara elak och såra någon. Det kanske låter överdrivet ängsligt men sån är jag. Det beror väl lite på vad/vem jag ”recenserar” eller tycker till om också. Nu är jag inte någon speciellt erfaren bokbloggare eller recensent och har väl ingen större makt heller. Om jag tycker att något är skit (fast jag brukar ju inte läsa ut böcker jag inte gillar) har jag inte någon lång utläggning om exakt hur dåligt jag tycker det är och att författaren borde byta bransch. Nej, jag skriver väl hellre någon konstruktiv kritik och att det inte riktigt var min kopp te.

Nota bene – om jag skriver att ”det inte riktigt var min kopp te” behöver det inte automatiskt betyda att jag tyckte det var skit heller…

Sådärja. Ärlig men inte elak.

Annons

12 reaktioner till “Bokbloggsjerka 25-28 januari

    1. Inte jag heller, men i mitt inlägg om Femtio nyanser igår, länkade jag till en elak sågning som Veckans bokbål hade gjort. Jag tyckte den var rolig att läsa, känns ju lite mer ok när det är en jättesuccé man sågar och en författare som inte kommer läsa den. Samtidigt, som jag skrev då, om man inte gillar vad man läser kan man ju bara sluta. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s