En smakebit på söndag: Hur jag besegrade mina hjärnspöken

Idag tänkte jag dela med mig av en smakebit från en bok jag redan läst, men som jag lottar ut imorgon! Hur jag besegrade mina hjärnspöken är en bok i dagboks/bloggformat av Jenny Lindström som bloggar på 2xlblog. Den beskriver Jennys sista resa ner till normalvikt och den började den 9 augusti, alltså i fredags. Här tänkte jag bjuda på ett inlägg från den 11 augusti, en inblick i Jennys liv för två år sedan alltså:

Den stora skillnaden mellan mina mer eller mindre framgångsrika viktminskningsförsök och nu är att jag äntligen insett att jag är Foodaholic eller rättare sagt kalorimissbrukare. Jag är nu beredd att likställa mitt missbruk med det hos en alkoholist, knarkare eller spelmissbrukare. För att komma tillrätta med mitt missbruk har jag äntligen anlitat viktminskningskedjan Itrim som ju är proffs på min typ av missbruk. Jag har framförallt fått hjälp med att påbörja det svåra arbetet med att identifiera mitt problem i dess helhet och helt enkelt inleda en avgiftning.

jag konstaterar att jag:

  • är på ”rehabilitering”

  • är under vård och behandling

  • måste acceptera ”hårda bandage” för att totalt ändra livsstil!

Boken innehåller sådana här sorts djupare betraktelser, lite problemlösning dag-för-dag, funderingar över omvärldens reaktioner, klädprovningar och även reflektioner ett år senare om hur det känns och är nu. Mycket läsvärt!

Vill du läsa mer? Du kan vinna boken om du delar med dig av ditt bästa tips för att skapa och behålla motivation till att hålla fast vid en livsstilsförändring. Läs mer här! Vinnare dras imorgon måndag, och boken kan skickas inom hela norden!

Fler smakebitar från vad andra bokbloggare läser just nu hittar du hos Flukten fra virkeligheten.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s