En smakebit på söndag: Det bästa av allt

Det amerikanska temat går bra! Nu läser jag Det bästa av allt, av Rona Jaffe. Den handlar om fyra tjejer i tjugo-trettioårsåldern som arbetar på ett förläggarkontor i New York i början av femtiotalet. Lite som teveserien Mad Men. Boken är skriven 1958, så det känns autentiskt, liksom.

Min smakebit kommer från sidan 30 där April Morris, som just flyttat till New York från Colorado, presenteras:

En platsannons väckte hennes intresse. Hon gick till byrån och de skickade henne till Fabian publications. Helst hade hon velat ha ett av nittio-dollar-i-veckan-jobben, men detta var hennes första arbete och hon fick rådet att ta det och vara glad åt yrkeserfarenheten det gav. Alla flickorna i skolan där hemma hade slukat Unveiled – det var bara tre år sedan hon själv vuxit ifrån den. Sanningen att säga tyckte hon att det skulle bli riktigt spännande att arbeta på en tidningsredaktion som hade hjälpt till att bygga upp många av hennes felaktiga föreställningar om livet. Dessutom läste hennes mormor The Cross. Hon skrev genast hem och berättade om sitt nya arbete, och upplyste också familjen om att hon inte tänkte komma hem igen, i varje fall inte i första taget.

Flera smakebitar hittar ni hos Flukten fra virkeligheten!

20130728-113420.jpg

Annons

11 reaktioner till “En smakebit på söndag: Det bästa av allt

  1. Den här har jag hört mycket om och det är inte helt omöjligt att den kanske dyker upp hos mig 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s