Simona Ahrnstedt – De skandalösa

Jag har en ny favoritförfattare!

9781352_De_SkandlosCMYK_9273

I rask takt har jag här på försommaren läst Överenskommelser, Betvingade och nu De skandalösa. Jag var ju tidigare lite skeptisk mot genren romance, men i Simona Ahrnstedts tappning gillar jag romance väldigt mycket.

Huvudpersonerna är ganska lika varandra genom de tre böckerna och även om miljön (slottet Wadenstierna) återkommer i alla inger de ganska olika känslor allihop. Överenskommelser utspelar sig i slutet av 1800-talet, Betvingade i mitten av 1300-talet och De skandalösa under 1600-talets slut. Stormaktstiden är nog min favorit av dessa. Jag gillade att läsa om stormaktstiden redan i skolan, och det kanske inte är så konstigt att just den perioden lärdes ut så nogsamt. Rätt stor kontrast om man jämför med dagens Sverige.

Nåväl. I De skandalösa får vi träffa fröken Magdalena Swärd och greve Gabriel Gripklo. Magdalena Swärd är fattig men bildad och har mycket skinn på näsan – Gabriel Gripklo är en kvinnokarl, onödigt rik och excentrisk. De avskyr varandra från första stund men självklart finns det en attraktion där under ytan som de varken kan eller vill ignorera. Det är bara det att fröken Swärd är anställd som sällskapsdam och förkläde för den unga (och bländande vackra) friherrinnan fröken Venus Dag och Natt. Båda familjerna Dag och Natt och Gripklo ser framför sig en allians mellan Venus och Gabriel. Men är det vad de båda vill? Och vad vill fröken Swärd?

Det låter kanske lite larvigt, upplägget, men det fungerar väldigt bra. Jag får känslan av att Simona Ahrnstedt gör mycket research, och det ger både trovärdighet och läslust. Sedan får historien även en twist av ett hemligt avtal, bland annat. Jag ska inte avslöja för mycket… Läs!

Köp den på Adbibris, Bokus, Bokia eller CDON.

De skandalösa, 338 sidor (inbunden) Damm förlag 2013. STORT tack för recensionsexemplar!

Annons

5 reaktioner till “Simona Ahrnstedt – De skandalösa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s