Jenny Lindström – Hur jag besegrade mina hjärnspöken

Från 2XL till stl 38 – för sista gången!

hjärnspöken

Möt Jenny Lindström. För snart två år sedan var hon, enligt sitt BMI, överviktig precis på gränsen till fetma. Hon hade haft sin övervikt relativt länge i vuxen ålder, med undantag för några jojo-bantningsperioder. Krämporna hade börjat smyga sig på och hon kände en sorg över att alltid vara hänvisad till klädaffärer för storvuxna. Vändpunkten kom när hon på en parkeringsplats, efter att ha råkat slå upp sin bildörr i en tjusig dyr bil, blev illa bemött av dyrbilens förare, som i Jenny bara såg ett fetto. Om man känt sig bemött på det viset, vet man att det inte är kul.

Jenny tar tag i situationen, ett år innan hon ska fylla femtio. Målet är att vara normalviktig och viktstabil på sitt femtioårskalas. Hon går till Itrim som tillhandahåller både motion och ett viktminskningsprogram med motivationsinslag. Jenny ger sig sjutton på att lyckas den här gången, och startar en privat blogg för familj och nära vänner, där hon beskriver sin resa, dag för dag. Bloggen hindrar henne från misslyckande eftersom hon genom den är så öppen med hur det går.

Under denna resas gång saknar hon en kompis på vägen, någon som går igenom samma sak som hon. Och voilá, nu är boken här!

Jag är lite partisk i min recension, för jag har varit med på ett litet hörn och korrat och tyckt till, men frånsett det tycker jag ändå att det här är en tänkvärd bok om livsstil och livsstilsförändring. Jag har gjort en liknande resa som Jenny, ätit enbart måltidsersättningar under en period (i mitt fall tio veckor, i Jennys tolv) och vet hur väl man behöver den där kompisen (boken!) på vägen. Även jag gick på Itrim och tog del av deras motivationsstöd och gruppträffar och det var rackars effektivt. Däremot lyckades jag inte riktigt lika bra på lång sikt (på fyra-fem år har lika många kilo kommit tillbaka) som Jenny och det tror jag beror på hennes gigantiska mentala arbete. Och det är riktigt intressant att följa i boken. Hon gör diagram, provar kläder, testar nya motionsformer och till och med en ny parfym som ska återspegla hennes nya, smala jag. Smart!

Boken är trevligt formgiven, indelad i tolv kapitel (allt från Stålbadet, Målgång, Analys av en jojo-bantare till Sommar – skräck och förtjusning) vars sidor behåller ”bloggkänslan” på ett mysigt sätt. En bonus är också att den ”nya Jenny” har fällt in lite reflektioner, vilket jag tror är väldigt peppande för den som läser boken på sin egen viktminskningsresa.

I boken beskriver Jenny alltså sin egen resa och vad som funkade för henne, men det känns inte som någon reklambok för vare sig Itrim eller måltidsersättningar, eller någon kvällstidningsinlaga, eftersom hon hela tiden analyserar sig själv och är tydlig med att det verkligen inte är någon mirakelmetod utan snarare är ett stenhårt arbete, inte minst mentalt.

Nu har det gått snart två år och Jenny är åtminstone 23 kilo lättare, och har fått en fantastisk självinsikt och blivit smartare på köpet. Efter att ett år hade gått startade hon 2xlblog, där hon nu bloggar om vikt, hälsa, livsstil och under över alla under – om löpning! Det är en väldigt intressant blogg och jag rekommenderar ett besök!

Köp boken på Itrims hemsida eller kontakta Jenny.

Annons

12 reaktioner till “Jenny Lindström – Hur jag besegrade mina hjärnspöken

  1. Det är imponerande med folk som tar tag i sin situation och jobbar så hårt för att nå målet. Jag tror att det där med att berätta för alla är superbra, just för att man måste ”stå upp” för det då.

  2. Jag är en klassisk Jo-Jo bantare som börjar inse att jag måste ha huvudet med mig om jag ska kunna bryta det. Är alltid spännande med andras erfarenheter. Var kan jag köpa boken?
    Lotta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s