Bokbloggsjerka: Förordets betydelse

I veckans bokbloggsjerka undrar Annika om vi tycker att förordet är viktigt.

Jag tycker inte att det är så himla ofta man stöter på förord i romaner, riktiga förord alltså, inte bara någon strof eller dikt. Men där det förekommer lägger jag nog inte så stor vikt vid det, beroende på hur ”intressant” det ser ut.

Efterord läser jag ibland (Ann Rosman brukar ha rätt intressanta, och Kristina Ohlssons till Davidsstjärnor var väldigt läsvärt) men inte alltid. Prolog och epilog läser jag till 99%. Någon gång har det hänt att jag inte läst en epilog, om jag känner mig nöjd och klar med handlingen, och inte vill veta mer!

Annons

15 reaktioner till “Bokbloggsjerka: Förordets betydelse

  1. En som skriver fantastiska och intressanta efterord är Karin Alfredsson. Jag gillar att läsa författarens tankar och funderingar 🙂

  2. Ja, inom facklitteratur är det ju mer en regel än ett undantag att det finns ett förord, men inom skönlitteraturen fick jag verkligen anstränga mig för att komma på förord som jag har läst. Har stött på det inom klassikerna, och Stephen King har skrivit några förord.

    Ett riktigt välskrivet förord brukar dock verkligen berika läsningen 🙂

  3. Prolog och epilog läser jag också. Tycker inte heller det är så ofta jag stöter på förord, men när jag gör det hoppar jag för det mesta över det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s