30 Days of Books – Dag 18, en besvikelse

Ska jag komma dragandes med Körkarlen igen? Nej, den hade jag ju med på Dag 8.

Nu ska jag istället rikta mina (besvikna) känslor mot Siri Hustvedts The Sorrows of an American.

Man ska inte döma hunden efter håren eller boken efter omslaget, men titta här:

sorrows1

Den ser ju så bra ut.

Om man läser om den svenska utgåvan låter det så här:

Erik Davidsen påträffar efter sin norskfödde fars död ett kryptiskt brev från en kvinna, skrivet när fadern arbetade i Minnesota under depressionen. Tillbaka i New York, där han arbetar som psykoanalytiker, ger Erik sig i kast med att läsa sin fars efterlämnade papper i hopp om att för första gången förstå honom. I dagböckerna ryms allt från kärleksbrev till. 

Under samma tid förälskar sig Erik i en kvinna som flyttat in i hans hus. Det visar sig emellertid att någon förföljer henne och hennes dotter. Dessutom har Eriks syster Inga blivit uppsökt av en journalist som hotar att röja en hemlighet om hennes avlidne man, en välkänd författare. Plötsligt finner sig Erik involverad i flera olika situationer där det förflutna gör sig påmint på ett omvälvande och skrämmande sätt. 

Låter ju jättebra. Men när jag läste den kände jag bara… blah. Eftersom jag gillade Vad jag älskade så mycket hade jag ganska höga förväntningar.

Magplask. Fast jag ska nog testa igen tror jag. Den låter ju så bra!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s