30 Days of Books – Dag 17, favoritcitat

Day 17 – Favourite quote from your favourite book

Detta är visserligen inte från min favoritbok, men i bemärkelsen citat så tycker jag att det smäller högt ändå:

Livet fick gå vidare fast fåran var smal.

Visst känner man så ibland?! Det är ur Glasfåglarna av Elsie Johansson.

Tidigare har jag sagt att The Pursuit of Happiness (Den andra kvinnan) av Douglas Kennedy är min favoritbok, och det står jag fast vid, men i den finns inte så många bra citat. I alla fall inte som jag reagerat över när jag läst den.

I december förra året, närmare bestämt den 12 december, kl. 12.12, publicerade jag ett inlägg om bra formuleringar och citat, där finns det ovan nämnda och faktiskt ett från The Pursuit of Happiness med också:

Four years.  Could it have evaporated so quickly? Blink once, you’re a neophyte New Yorker, just out of college. Blink twice, you’re a divorced woman of twenty-eight – suddenly face to face with a man with whom you spent a night nearly fifty months ago… yet whose presence has loomed over everything since then.

 

Annons

2 reaktioner till “30 Days of Books – Dag 17, favoritcitat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s