Tematrio: Överraskningar

I veckans tematrio frågar Lyran efter tre böcker som visade sig inte överensstämma med förväntningarna.

Böcker kan ju överraska på olika sätt. Ibland tror man att de ska vara bra och så är de dåliga och ibland tror man att de ska vara en roman och så är de något annat…

Överraskning 1:

Haren med bärnstensögon av Edmund de Waal trodde jag skulle vara en gripande släktkrönike-roman. Den visade sig vara gripande, men inte på släktkrönike-roman-sättet. Den kändes mer som en reportage-bok, essä, dokumentärberättelse… Jag rekommenderar den mycket varmt ändå! Dessutom var det överraskande mycket konsthistoria i den, intressant!

Överraskning 2:

The Brightest Star in the Sky av Marian Keyes trodde jag skulle vara riktigt bra när jag köpte den, dittills hade allt jag läst av Marian Keyes varit riktigt bra, kanske med undantag av This Charming Man. Den var bra men lite otäck och inte så chick-littig som jag hade väntat mig. The Brightest Star in the Sky kommer jag inte ens ihåg vad den handlar om. Det är någon typ av spöke (snällt tror jag) som gör besök på 66 Star Street i Dublin och man får följa spöket och de som bor där. Dessa två Keyes-böcker är de enda jag inte läst om (jag är ju annars förtjust i omläsning).

Överraskning 3:

Nästa sak på min lista av Jill Smolinski trodde jag skulle vara ganska kass men den var riktigt bra och märkligt inspirerande. 20 saker att göra innan jag fyller 25. Det är rubriken på en lista som 24-åriga Marissa skrivit. Efter att hon dött i en bilolycka hamnar listan hos 34-åriga June som bestämmer sig för att utföra sakerna som står på listan istället för Marissa, innan hon skulle ha fyllt 25. June försätts i märkliga situationer när hon bland annat ska åka helikopter, kyssa en främling, springa ett femkilometerslopp och våga gå ut utan behå…

Annons

8 reaktioner till “Tematrio: Överraskningar

  1. The Brightest Star in the Sky har jag faktiskt inte läst, jag har den inte ens. Vilket i sig är lite konstigt eftersom jag gillat Keyes andra böcker så mycket.

  2. Nästa sak på min lista var också en överraskningsbok för mig, lånade den ur dotterns hylla en het sommardag och hade inga större förhoppningar, men den var fin!

  3. The Brightest Star in the Sky tillhör de fåtal böcker jag gett upp. Jag läste men kom liksom ingen vart, den tog aldrig fart. Så jag lämnade tillbaka den till min kompis…
    Nästa sak på min lista lät intressant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s