Toppar och dalar

I januari slog jag någon sorts läsrekord i antalet lästa böcker (topp), februari lär också bli rekord fast åt andra hållet (dal)… Hästen har väl lite med detta att göra, kanske! En häst-topp och en läs-dal.

Mer tid i stallet – mindre tid med näsan i en bok. Kanske hälsosamt? Tiden framför datorn har dock inte minskat så mycket, men jag surfar mer hästsidor nu än tidigare (hästutrustning… det är en djungel där ute!).

Jag har inte ens kommit halvvägs in i A Room Full of Bones och det är inte för att den inte är bra utan för att jag är rätt trött och som sagt lägger tid på häst-utrustnings-surfande istället.

Men det beror också på en annan rolig sak – jag har korrekturläst ett bokmanus! Jätteroligt! Fast jag kan inte alla de riktiga korrläsar-krumelurerna, hoppas författaren förstår mig ändå. Så himla roligt att kika in i skriva-bok processen… Mer om boken blir det när den ges ut!

Korrläsningen förde också det goda med sig att jag tänkte när jag vaknade: ”ska jag gå och träna innan jobbet? Tja varför inte?”
Tack för det 2XL!

Annons

6 reaktioner till “Toppar och dalar

 1. Åh vad kul med hästsurfning! Det kan jag sakna…

  Vad är det för grejer du behöver/vill ha? Om jag nu säljer min häst kommer jag att slänga några jättefina Bukas-täcken, schabrak, jongleringsgjord och lite annat. Så om du vill ha så säg till. OM jag någon gång köper häst igen i framtiden lär det dröja och jag kan inte ha en massa hästsaker liggandes i flera år. Jag ska även sälja min underbara sadel och det känns faktiskt lite jobbigt… Men samma sak där – det går inte att förvara i flera år.

  Om du förresten är sugen på att åka till en riktigt bra hästaffär kan jag rekommendera Charlies i Jönköping. De har iofs en del dyra saker men det är så stort och en fröjd att åka till. Superbra personal dessutom.

  1. Vad snällt! Har köpt täcken så jag tror jag klarar mig. Sadel letar jag däremot! Vet inte alls vad jag ska ha eller vad som passar min Nikki… Var inne på bomlöst ett tag men vet inte, det bösta är kanske en vanlig allround om jsg hittar någon som passar. Lånar friskt olika typer av sadlar i stallet och av min svägerska… Vad är det för sadel du har? Om du orkar får du gärna maila bild! Min epost finns under ”Om Books ABC” 🙂
   Bra tips om hästaffär!

  2. Täcken är ju iofs aldrig fel! Hon har strl 130 i de hon har nu. Longeringsjord vet jag inte hur man mäter storlek på, men det kanske inte är så noga, går ju att justera. Jag kan ju självklart betala åtminstone frakten isf!

   1. Min sadel heter Appaloosa golden star, men jag verkar inte ha någon bild och jag har inte möjlighet att fota just nu. 🙂 Den ska tydligen passa bra på hästar med bred bröstkorg och köptes eg. till min d-ponny som var supersvår att hitta sadel till. Den har dock passat lika bra till min welsh cob. Den är väldigt mjuk och skön att sitta i, en flatback så man kommer nära hästen. Jag har haft en mattus fårskinnspad under också. Googla sadeln för att se bilder. Min är svart. Annars om du har möjlighet att åka till Charlies så har de massor begagnade sadlar där, förutom nya så klart. Jag ska lämna in min sadel till försäljning där hade jag tänkt, om hon väljer att köpa Linus vill säga. Hon hade en egen sadel så hon använder den i stället.

    Täckena är tunna stalltäcken som kan användas som svett- eller transporttäcken. Kommer inte ihåg storleken men Linus är ca 153 cm och de passade honom. Jag verkligen älskar de täckena – de är så himla bra i kvalitet och så sköna och mjuka.

    Longeringsgjorden är ställbar i alla möjliga lägen – köpte den på Hööks tror jag. Och så har jag en kapson till det, longeringslinor. Vad har jag mer? Tja, gamla borstar. 🙂

   2. Ska googla 🙂 Bor strax norr om Sthlm så Charlies är lite långt bort 😦
    Har lånat ngr sadlar och ska kontakta en sadelmakare/utprovare som får komma ut och kolla sen tror jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s