Bokstavsutmaning: U

Malins A-Ö utmaning har kommit fram till U. Usch, vad svårt…

Författare på U: Linn Ullman. Hennes bok Innan du somnar står i min hylla, oläst. Etiketten avslöjar att den köptes på bokrea för 59 kronor, men jag minns faktiskt inte om det var jag som köpte den eller om jag ärvt den efter mamma. Men den låter bra: Innan du somnar är både en utvecklingsroman och ett familjeporträtt. Berättelsen spänner från New York på trettiotalet till Oslo på nittiotalet och är fylld av fantastiska historier burleska scener och stilla allvar. …

Bok på U: Här lämnar jag skönlitteraturen och tar upp en kokbok; Under valnötsträdet av Anna Bergenström och Fanny Bergenström. Helt underbara foton och härliga, inspirerande recept! Lite svårt att leta i den har jag för mig, men perfekt för inspiration då kapitlen är uppbyggda kring råvaror, ett kapitel om ingefära, ett om avokado… Ah, det vattnas i munnen bara man ser denna kokbok!

Karaktär på U: Här gick jag bet, så jag fuskade lite (kom bara på en massa film-karaktärer). En del böcker har en lista på de inblandade personerna med i början och i Sanningen om Marie-Claire av Vic Suneson som jag skrev om förra veckan hittade jag keramikern Ulrika Skoog som efter långa, hårda år slagit igenom och blivit uppskattad. Jag minns faktiskt inte riktigt vilken roll hon hade i boken men boken kan jag rekommendera!

Annons

3 reaktioner till “Bokstavsutmaning: U

  1. Sigrid Undset! Kristin Lavransdotter! Jag läste när jag var typ 16, för 40 år sedan, och det är fortfarande den oöverträffade historiska kärleksromanen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s