Bokbloggsjerka 1-4 februari

I veckans jerka frågar Annika:

Är du en ”samlare” av saker som kan kopplas till litteraturen (böcker, bokmärken, muggar med litteraturmotiv, etc)?

Njae. Böcker samlar jag nog på, men kanske inte mer än många andra. Ibland händer det dock att jag köper en bok jag redan har för att det är en snyggare utgåva, eller på engelska. Jag vill äga mina böcker, i alla fall de jag gillat! Tyvärr har jag inte visat min näsa på ett bibliotek på många år. Det beror i och för sig inte bara på att jag vill äga mina böcker,  utan på att det är ganska långt till min bibbla och att det samtidigt under min ”biblioteksfrånvaro” har blivit väldigt lätt och billigt att beställa böcker på nätet.

Annat litteraturrelaterat samlar jag inte på, jag är nog inte mycket till samlare alls. Visserligen blir jag sugen på muggar med till exempel penguinmotiv men jag har så många andra muggar… Ibland ser jag på andra bokbloggar lite snygga bokliga smycken (typ gjorda av boksidor), halsdukar med text på och så och visst blir jag sugen på att köpa! Men jag har fortfarande inte kommit över min mentala spärr att beställa saker på nätet utomlands… Och nu har jag ju med min lilla häst skaffat mig en hel del obokliga utgifter  🙂

Annons

19 reaktioner till “Bokbloggsjerka 1-4 februari

 1. Jag brukar också bli sugen när jag ser alla andras bilder, men förutom böcker så samlar jag egentligen inte på några ”tillbehör”.

 2. Jag köpte slutligen en Penguinmugg efter att ha suktat efter dem länge, men sedan stod den oanvänd i skåpet länge eftersom jag också har många andra muggar. Nu använder jag den på jobbet med devisen att kaffet smakar bättre i en snygg mugg

 3. Har man djur så finns det ju annat att spendera pengar på 🙂 Här är det själva böckerna och mina hundar som pengarna spenderas på 🙂

 4. Det var väldigt längesen jag också besökte ett bibliotek. Lite roligare att klicka hem böckerna än att behöva lämna tillbaka dem. Dessutom brukar jag alltid råka ut för böter då jag aldrig lämnar tillbaka dem i tid.

 5. Åh, har du blivit med häst?! Det vill jag gärna höra mer om. 🙂 Även om det är en bokblogg kanske du kan smyga in en liten bild eller så?

  1. Tänkte försöka ta nån bra bild i helgen o lägga upp 🙂
   Det är en fd travare, 8 år, sto, alldeles brun utan tecken. Lugnt och trevligt temperament, provred ngra ggr innan köp men i helgen ska jag rida henne för första gången ”på riktigt” 🙂

 6. Testa ett antikvariat någon gång om det finns ett i närheten. Gjorde det idag eftersom januarilönen som vanligt försvann ner i ett stort svart hål. Man kan göra riktiga fynd för lite pengar.

 7. Jag är inte heller någon samlare. Jag ville också gärna äga mina böcker, men förra året återupptäckte jag bibblan på riktigt igen och nu tycker jag väldigt mycket om att låna böcker igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s