Jeanette Winterson – Fyrväktaren

Snabblästa Fyrväktaren rör sig mellan fantasi och verklighet, olika tider och rum, och berättas med ett vackert språk.
fyrväktaren
Silver föddes ur slumpen – hon är resultatet av det tillfälliga mötet mellan hennes mor och en sjöman. När Silver är tio år dör modern och befolkningen hamnstaden Salt i norra Skottland där de bor bestämmer att Silver ska bo hos den blinde fyrvaktaren Pew.
Pew berättar historier och det gör sedemera Silver också.
Det är roligt att följa flickan/kvinnan Silver men jag tycker att det är lite väl hoppigt, det är svårt att få sammanhang. Detta ingen berättelse jag fäster mig vid även om den som sagt var underhållande att läsa. Det stora behållningen är språket och av den anledningen är jag verkligen sugen på att läsa mer av Winterson.
Fyren där Silver och Pew bor och arbetar automatiseras och de måste flytta. Jag hade velat veta mera om Pew, om vad hände med honom efter automatiseringen. På grund av att jag upplevde berättelsen som lite hoppig koncentrerade jag mig mindre och kanske missade jag något där jag låg i solstolen på semestern och läste…
Andra som bloggat om boken är Meta och Pocketblogg. Finns bland annat på Adlibris och Bokus.
Fyrväktaren (Lighthousekeeping) 2004, 189 sidor (pocket) Bazaar förlag 2005.
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s