Top Ten Tuesday!

Fler bloggutmaningar! Jag hoppar på Top Ten Tuesday, från The Broke and the Bookish.

toptentuesday

Idag är frågan vilka miljöer eller världar (settings) vi vill läsa mer av.

Utan inbördes ordning:

1. Afrika. Denna stora differentierade kontinent har jag knappt läst något alls ifrån. Snart kommer dock recension av fina fina Lila Hibiskus av Chimamanda Ngozi Adichie, som utspelar sig i Nigeria. Jag vill definitivt läsa mer av henne, och mer från andra afrikanska länder.

2. Indien. Har Janesh Vaidyas I det stora regnet hemma.

3. Sydamerika. Salvadorena av Cecilia Samartin står också och väntar!

4. Japan. Haruki Murakamis Norwegian Wood står också på kö…

5. Svunna tider. Är ju med i Lyrans Klassikerutmaning och tänkte läsa Eyvind Johnson, Selma Lagerlöf och Gustave Flaubert.

6. Barn/ungdom. Jag fick låna en trave Vitnos-böcker av en vän i helgen! Härligt! Jag är givetvis nyfiken på The Fault in our Stars av John Green också. Och Kurt Cobain finns inte mer, av Hanna Jedvik.

7. Tåg. Av någon anledning jag inte närmare känner till, känner jag ett sug att läsa om Mordet på Orientexpressen av Agatha Christie, för ungefär hundrade gången.

8. Stallet. Flera hästböcker för vuxna a la Du och jag och vi av Pia Hagmar, tack!

9. Djur. Är intresserad av Jenny Diskis Allt jag inte vet om djur.

10. Semester. Var precis på semester själv och i en solstol brevid mig läste någon en bok som hette Mord på Gran Canaria av Kristen Holst. Vore kanske lite roligt att läsa något som utspelar sig under någons semester?

Annons

4 reaktioner till “Top Ten Tuesday!

  1. Åh, jag har en bok om byggandet av Taj Mahal och kärlekshistorian kring det! Påmin mig om att ta med den till dig! Och kandke Den engelske patienten också för Afrika?

    1. Åh taj mahal låter intressant! Den engelske patienten såg jag på film för länge sedan men tyckte var tråkig då. Men det kan ju hända att boken är bättre. Fast jag har några Afrika-böcker hemma nu, en om Egypten och en om Sydafrika, så jag klarar mig tills vidare 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s