Stadsbesök: Göteborg

Ahh… Äntligen Göteborg. Min favoritstad! Jag bodde i Göteborg i fyra år för åtta år sedan, men jag ser det fortfarade som min hemstad på något sätt. Tråkigt bara att jag inte har så många bra litteratur- och kulturreferenser att bjuda på…

Visserligen är jag lite intresserad av Sophie Elkans författarskap, och boken John Hall som Göteborg läser ska läsa. Hade jag bott kvar i Göteborg hade jag hängt på direkt! Men nu skulle jag bara bli längtsjuk efter götet så jag hoppar över det. Kul dock att en träff planeras på Gunnebo Slott, där har jag varit en del då flera kompisar till mig jobbat där.

I övrigt kan jag bara tipsa om Åke Edwardsons böcker om kommissarie Winter och Helene Turstens böcker om Irene Huss. Fast när det gäller Irene Huss har jag bara sett filmerna, inte läst böckerna…

Om man kommer in i filmens värld utspelar sig ju polisfilmerna om Johan Falk (spelas av Jacob Eklund) också i Göteborg. De är väl sådär, tycker jag. Eller, filmerna är kanske helt ok, det är bara stenansiktet alltid-samma-röstläge Jacob Eklund jag har svårt för.

En hel del bra musik har sitt ursprung (eller musikernas ursprung) i Göteborg! Håkan Hellström gillar jag såklart, Moneybrother gillar jag också och Nationalteatern! (de är väl inte bara från Göteborg i och för sig. Men delvis). Inte illa. Kan också tipsa om Brothers Demand, sök på Spotify så hittar ni!

Ser fram emot att få lite bokliga och kulturella tips från de andra Göteborgs-besökarna!

Annons

2 reaktioner till “Stadsbesök: Göteborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s