Nostalgi med Windy och Kerry

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om vad jag läste som barn. Det var verkligen bara hästböcker. Bara. Det var Vitnos-böckerna av Marie-Louise Rudolfson bland annat, och böckerna om Windy. Jag sörjde lite att jag gjort mig av med alla gamla böcker.

Någonstans där började en tanke att gro. Har jag verkligen gett bort allt? Jag började snegla lite på några flyttlådor som står kvar i biblioteket, ouppackade.

Ja, jag är så lyckligt lottad att jag har ett eget bibliotek! Nej, trots att jag bott här i över fyra år har jag inte packat upp allt ännu. Har lite kort om hyllor… Och nej, jag hade inte gjort mig av med alla gamla böcker trots allt!

Windy, ledarhingsten av Elyne Mitchell fanns i lådan! I samma serie finns även Windys dotter, Windys vilda hjord, I Windys spår, Windys sista strid, De vilda unghästarna och Windys son Mirro. Jag tror att jag läste alla när det begav sig i femte klass, men det är bara denna som jag ägde själv.

windy

Men det är inte allt. Jag hade en vag känsla att jag läste en serie om en hästtjej också… Kelly…? Kerry!

Kerry

Jag var med i Pollux-klubben. Man fick uppenbarligen klistermärken med i paketen…

Det var dessa böcker som gjorde mig till bokmal, jag tyckte de var jättebra. Nu kommer jag varken ihåg riktigt vad de handlade om eller vad det var som gjorde dem så bra.

Åh, nostalgikänslan! Återfinnandets glädje, flyttlådornas skatter!

Annons

6 reaktioner till “Nostalgi med Windy och Kerry

  1. Åh Windy, jag läste de böckerna i mellanstadiet tror jag, och älskade dom! Nu på senare år har jag faktiskt köpt Windy ledarhingsten och Windys dotter så de står i min bokhylla. Vill ha de andra också!

  2. Men åh Windy! Den minns jag med kärlek. 🙂

    Vitnos gillade jag aldrig, däremot var jag helt galen i Pysen! Han var min favvo alla kategorier. Jag har sparat alla mina hästböcker, men jag tror att en del kanske rök nu i flytten… Inte Pysen dock – de böckerna är ju bara ren kärlek.

  3. Jag läste nog bara en Windy. Är egentligen för gammal för VItnos och Pysen, men lillayster hade Vitnos, så de slank ner av bara farten – MarieLouise Rudolfsson var ju lite ”kändis” från hästtidningarna 😉 Nej Britta och Silver var mina bästa bästa och så kapplöpningshästen Balett som Liz räddade från en äcklig gubbe som hade henne kättrad med något slags metallanordning i en läskig lerpöl ;(

    1. Windyböckerna älskade jag! Kunde inte ens sluta läsa under lektionerna utan smygläste m boken i knät. 🙂 tror jag har I Windys Spår i ngn flyttlåda. Kanske dags att plocka fram den…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s