Scarlett Bailey – Married by Christmas

Vilken härlig chick-lit-julkaramell till bok!

0091946964Anna Carter är ett riktigt kontrollfreak. Det bästa hon vet är listor, hon har till och med listor för sina listor. Det finns skäl till hennes kontrollbehov; hon hade en svår barndom och blev övergiven av sin mamma när hon var nio och har växt upp i fosterhem.

Det var dock ett bra fosterhem och hon är både bästis, flatmate och kollega med sin fostersyster Liv. Anna är förlovad med Tom och boken utspelar sig strax före jul, före det magiska julaftonsbröllop som Anna har planerat in i minsta detalj och som hon drömt om sedan hon var liten flicka. Julafton är speciell för henne av skäl som har med hennes mamma och barndom att göra. Anna planerar och gör listor över bröllopet och allt går som det ska tills Tom avslöjar att han redan är gift! Han råkade gifta sig på fyllan i Las Vegas med en strippa för flera år sedan och har liksom glömt bort det… Tills nu.

Anna ger sig ut på äventyr för att rädda sitt bröllop. Hon reser till New York för att hitta ”the stripper wife” och få henne att skriva på ett annullerings-dokument. På och under resan träffar hon dock en person som kanske kan förändra hennes liv helt…

Man förstår ganska snart varthän historien barkar, man vet ju hur det ska gå, borde gå, hur man vill att det ska gå! Men det är ändå ett nöje att läsa hur det går till.

Boken är ganska pratigt och babbligt skriven och det gillar jag. Den är väldigt lättsam och snabb att läsa. Men jag tycker ibland att karaktärerna pratar för mycket med varandra. De berättar saker för varandra och har långa ordrika konversationer för läsarens skull. Det funkar, men är inte så snyggt. Författaren kunde nog ha löst det på ett annat sätt. Det blir lite… som det kan bli i dåliga teveserier, att karaktärerna pratar för sig själva – de står tysta och ser fundersamma ut samtidigt som tittaren hör deras röst och ser textningen kursivt. Det funkar, som sagt men är inte så bra dramaturgi. Nåväl, så illa är det inte här, men det finns sådana tendenser i berättandet och det är synd, annars hade detta nog varit en riktig fullpoängare!

Jag fick mycket härlig och kärleksfylld julstämning av denna bok, och många härliga New York-miljöer, supermysigt! Om ni inte hunnit med den nu, så läs den till nästa jul!

Läs även recensionen hos Hyllan! Finns på Adlibris och Bokus, bland annat.

Married by Christmas, 412 sidor (storpocket), Ebury Press 2012

Annons

6 reaktioner till “Scarlett Bailey – Married by Christmas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s