Mitt första möte med Ruth Galloway

… blev julnovellen Ruths First Christmas Tree, av Elly Griffiths, som jag laddade ner gratis här.

Det var också det första jag läste på min Letto! Återkommer till det litet senare.

Dessutom var det hundra år sedan jag läste en novell. Jag har av någon anledning fått för mig att jag inte gillar noveller. Jag vet dock inte varför?! Den här gillade jag i alla fall och jag vill veta mer och läsa mer om Ruth Galloway. Gillar henne (och katten Flint) redan! Det var väl kanske lite bakvänt att läsa det senaste först, nu vet jag ju kanske  saker som hade varit spännande att läsa mig till. Men det kunde inte hjälpas, ty jag var sugen på att läsa en liten julnovell såhär dan före dan.

Nu ska jag (efter jag har gjort en sats Rocky Road) ge mig i kast med Flickan under jorden, också av Elly Griffiths. Det är den första boken om Ruth och förväntningarna är ganska höga.

Läsningen på Letto, då? Jo det gick bra. Jag laddade ner novellen som en pdf-fil, vilket nog inte är det bästa att läsa i Letto, även om det funkade. Man kan zooma och marginaljustera i Letto, men då jag inte lärt mig allt än så valde jag att läsa så att jag såg hela sidan på skärmen, vilket gjorde texten väldigt liten. Men det gick bra ändå. Jag upplevde texten som väldigt ljust grå, jag hade gärna haft den mörkare (större kontrast) och det är möjligt att man kan fixa det också. Ska testa mer sedan när jag läser i epub-format, vilket Letton verkar vara mer anpassad för.

Och apropå e-böcker, har ni kollat in bokon? Där kan man köpa en massa olika e-böcker, en del väldigt billiga och bra, andra verkar bara billiga. Men jag tror att billiga böcker är just vad e-bokshandeln behöver. Det var riktigt smidigt att ladda över e-böcker från datorn till Letto, så jag tror inte jag behöver hålla mig bara till Adlibris där man kan handla böcker direkt från sin Letto.

Annons

2 reaktioner till “Mitt första möte med Ruth Galloway

  1. Jag är inte någon novel-fan. Har t o m lagt en Banks- samling åt sidan. Tror att jag känner mig lite lurad på storyn, att den känns för kort för att vara ‘ på riktigt’ …

    1. Ja, samma här. Köpte en Banks för ett tag sedan, jättenöjd med att det hade kommit en ny, och så var det noveller… Suck. Men jag ska ge dem en chans tror jag. Det kanske är världens grej?! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s