Må din väg gå dig till mötes

Jag är inte någon jul-junkie men visst är det mysigt med lite jul en gång om året! Så många juliga boktips har jag dock inte, förutom Married by Christmas som jag tipsade om igår. Nu är det snart dags för vår vanliga julaftonsförmiddagspromenad. Vi brukar gå en vända genom skogen (vi bor ju i och för sig i den) och till mina svärföräldrar där gröten väntar. Mysigt! Sedan vet jag inte vad vi hittar på – klär granen tror jag, sedan gå hem (nära och bra) och läsa lite kanske? Flickan under jorden av Elly Griffiths är riktigt bra. Kalle Anka blir det sedan, åter hos svärisarna. Sedan kommer svär-släkten och så blir det julmiddag och julklappslotteri.

Hoppas ni och alla andra har det sällskap ni önskar, är glada och äter er mätta på god mat och har en trevlig dag.

Julen känns alltid lite tudelad för mig. Jag har den stora förmånen att ha en jättefin svärfamilj på nära håll (svåger med sambo och svärföräldrar bor ju grannar), jag har en faster bara några mil bort, moster ytterligare mil bort och en stor härlig syskonfamilj ännu lite längre bort. Så egentligen har jag ingenting att klaga på, jag har många nära och kära jag kan träffa, ringa till och umgås med.

Men det sitter alltid en tagg i bröstet, en saknad efter mamma och pappa. De är borta sedan flera år nu – mamma sedan 2004 och pappa sedan 2007. Det borde inte vara så, man borde inte förlora båda sina föräldrar innan man fyllt trettio. Men så är det och jag vet att många har det värre. Saknaden sätter spår, så är det. De är i ljust minne bevarade men vissa dagar är jobbigare än andra, dagar då det känns jobbigt att bara ha minnen och inte ha levande föräldrar. Men som sagt, minnena är ändå ljusa och jag är lyckligt lottad och har många fina levande personer runt om mig en dag som denna.

Fastän jag inte är kristen ger denna bön mig tröst när jag sörjer dem.

An Irish Blessing.

May the road rise to meet you,

may the wind be always at your back,

may the sun shine upon your face,

may the rain fall softly on your fields,

and til we meet again

may God hold you

in the palm of his hand.

 

God jul och fridens på er.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s