Välkommen hit! och till Austenmånad!

Bokenhanna har blivit Books ABC! Jag hoppas att alla som läst bokenhanna (och fler!) kommer att följa med till Books ABC.

Den ändrade adressen innebär inte så mycket för läsarenmer än just det, jag kommer fortsätta att skriva recensioner om det jag läst, reflektioner om vad jag är nyfiken på att läsa, delta i olika bloggutmaningar och -enkäter såsom Tematrio, Stadsbesök och Bokbloggsjerka. Det blir mycket böcker, men inte bara.

Just nu håller jag på med en utmaning för mig själv. Under november månad ska jag läsa så mycket Austen jag bara kan. Det började med att jag läste Death comes to Pemberley av P.D. James och gillade den, men kände att jag borde läsa originalet först. Jag hade nämligen inte läst något alls av Austen tidigare, bara bläddrat lite, och sett filmerna. Särskilt teveserien Stolthet och fördom har jag sett och älskat.

Planen är först och främst (idag) att läsa ut Stolthet och fördom, för att sedan gå vidare med någon av de andra (förmodligen Förnuft och känsla som står i bokhyllan) och sedan fortsätta med Death comes to Pemberley, Pemberley av Emma Tennant eller The Jane Austen Book Club av Karen Joy Fowler.

Förresten har jag tillgång till alla Jane Austens romaner eftersom jag härom dagen införskaffade den här tegelstenen.

Så jag ska nog klara mig. Eller vad tror ni? Jag ville ha tillgång till originaltexten eftersom jag hela tiden här teveseriens repliker i huvudet när jag läser boken. Och så här långt (jag är snart klar med boken) kan jag konstatera att teveserieskaparna hållit sig väl till boken. Så när jag läst ut boken måste jag nog kolla serien lite också.

Annons

2 reaktioner till “Välkommen hit! och till Austenmånad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s