Fyra inspirerande sommarpratare du MÅSTE lyssna på!

Jag älskar Sommar i P1 men denna sommar har jag nog inte lyckats lyssna på ett enda av dem när det har sänts på radio. Därför älskar jag även SR:s app, där man kan lyssna på dem i efterhand, och i nittio (?) dagar även med full musik. Toppen!

Jag har inte lyssnat på alla ännu (kommer inte göra göra det heller) men här är fyra sommarpratare som var helt suveräna att lyssna till och som alla hade väldigt intressanta saker att berätta:

Bea Uusma

Har nog aldrig hört om en så engagerad människa, någonsin. Hon blev intresserad av Andréxpeditionen, så till den milda grad att hon läste in gymnasiekompetens och utbildade sig till läkare för att förstå det öde som drabbade expeditionen. Och skrev en bok om den så klart. Var inte så intresserad av att läsa den innan, men efter att ha hört Bea prata känner jag att jag verkligen måste läsa den! Så roligt att bli inspirerad!

Mer om hennes sommarprat här.

 

Åsa Larsson

Jag har redan läst alla Åsa Larssons deckare och tycker att de är en av Sveriges bästa deckarserier (gud vet att det finns många svenska deckarserier, så konkurrens saknar hon inte!). Det var väldigt intressant att höra Åsa berätta om uppväxten i Kiruna, och hennes berättelse om författarinnans och delpersonligheternas PR-resa till Paris. Vilken berättare hon är, både i text och tal!

Mer om hennes sommarprat här.

 

Karin ”Kakan” Hermansson

Jag kände inte till Kakan alls, jag lyssnar inte så ofta på P3, och jag såg inte alla program av Jills Veranda (men nu måste jag nog göra det). Jag gillade verkligen att Kakan inledde med sin (och Jills) tolkning av Emmylou Harris Red Dirt Girl och hur hon varvade berättelsen om sin vistelse i Nashville med berättelser om sitt eget liv och politiska övertygelser.

Mer om hennes sommarprat här.

 

Agnes Wold

Som den professor i klinisk bakteriologi och överläkare hon är, tog hon död på ett antal myter i sitt program. No-nonsens, humoristiskt och med ett härligt bett berättade hon också om ojämlikheten inom universitetsvärlden. Och det här citatet borde bli klassiskt:

På 50-talet skulle man behaga en karl – nu ska man behaga sina inre organ. Man ska passa på hur man andas och dricker och man ska vara glad och utvilad för att immunsystemet ska fungera. Men det behöver du inte alls göra. Låt du det autonoma nervsystemet sköter de inre organen. Och ägna din hjärna åt att tänka på något väsentligt i stället.

Mer om hennes sommarprat här.

Annons

En reaktion till “Fyra inspirerande sommarpratare du MÅSTE lyssna på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s