Full bokhylla men ändå inget att läsa?

Jag ska sluta ha en ”att Iäsa-hög” bredvid sängen! I senaste jerkan frågar Annika:

Har du någonsin råkat ut för att du inte alls känner för att läsa någon av de böcker som står i din bokhylla? Om ja, vad gjorde du åt det? Om nej, tror du att det någonsin kommer att hända dig?

Nja, ibland händer det snarare att jag är sugen på att läsa något jag INTE har hemma och då duger ju inget i hyllan förstås. Sist det hände var när jag läste Kråkflickan. Jag löste problemet genom att ladda ner Hungerelden till ipaden och så fortsatte jag bara att läsa…

När jag just läst ut en bok och inte genast vet vilken jag ska kasta mig över här näst brukar jag gå till mitt lilla bibliotek, plocka åt mig några böcker och börja läsa lite planlöst i några och se vilken jag fastnar för. Sedan blir den där högen stående på sängbordet, men nästa gång tar jag inte någon ur den högen. Av någon anledning känner jag mig aldrig sugen på en bok jag sett bokryggen på från sängkanten.

Varför är det så?! Inte ens böcker jag egentligen verkligen vill läsa, blir jag sugen på när de har legat på sängbordet i några dagar, fastän när jag lägger högen där känner jag mig sjukt rik och lycklig.

Annons

5 reaktioner till “Full bokhylla men ändå inget att läsa?

  1. Det ligger nått i det där att man vill ha det man inte har. Blir det liggande på sängbordet kanske man intalar sig att man redan läst, så intresset falnar…

  2. Jag har bara en bok på sängbordet och det är den jag läser. Alla andra står på sina platser (nåja, nästan alla i alla fall).

  3. Jag har inte alltid lust på alla böcker i min hylla, men vanligtvis brukar det åtminstone finnas minst en som lockar mig. Bara inte just nu, eftersom jag har utmattningsdepression…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s