Curtis Sittenfeld – Sisterland (minirecension)

Curtis Sittenfeld är en av mina favoritförfattare, och tur är väl det för annars tror jag inte att jag hade köpt och läst den här boken. Jag var nämligen inte så lockad av storyn:

Kate och Violet är tvillingar men väldigt olika. De har båda en synsk gåva men Kate har medvetet försvagat sin.

Violet förutspår en jordbävning som får stort genomslag i media. Kates man är någon form av vetenskapsman och Kate vet inte riktigt vems sida hon ska stå på och det blir inte lättare ju närmre datumet för jordbävningen kommer…

Min beskrivning ovan gör inte boken rättvisa men den var faktiskt väldigt bra. Det var intressant att följa Kate och hennes relation till systern, mannen, barnen och grannarna. Vi får hela tiden återblickar till Kate och Vi’s barndom och ungdom. Karaktärerna kommer väldigt nära och jag tänker på dem och saknar dem i flera dagar efter att jag läst ut boken. Det är ett bra betyg tycker jag!

Annons

En reaktion till “Curtis Sittenfeld – Sisterland (minirecension)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s