Victoria Holt – Djävulsryttaren (minirecension)

En produktiv författare av ”romantiska spänningsromaner”, något sådant kallas hon, Victoria Holt, som enligt wikipedia var bara ett av Eleanor Hibberts flera pseudonymer.

Djävulsryttaren läste jag första gången i tonåren, då jag var mindre kräsen än nu. Jag är inte så värst kräsen nu heller… Den innehåller i alla fall en hel del bra byggstenar till både romantik och spänning: en engelsk skolmamsell, engelska adelssystrar, en fransk greve (själva ”djävulsryttaren” alltså) och hans sjukliga fru, franska revolutionen, en oäkta son, en god och en ond tvilling, mordförsök och kärlek.

Jag läste flera böcker av Victoria Holt i tonåren, och de jag läste var i stort sett lika dana. Copy paste med olika bakgrunder. Men det är inte alls fel, det är snarare mycket lättläst och lättsmält, precis vad en kan behöva läsa den där trötta veckan innan en går på semester!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s