Ann Rosman – Havskatten

Äntligen en till Marstrandsdeckare!

20140604-210237-75757694.jpg

Jag har läst och älskat Ann Rosmans tidigare deckare och att jag blev glad när jag fick Havskatten som recensionsexemplar är att underdriva en del. Jag gillar huvudpersonen i nutid, Karin Adler, och jag gillar hur Ann Rosman blandar nutid och dåtid i den härliga Marstrans-miljön. Spännande och lättläst, men inte lättviktigt!

Nutid: När Marstrands brandmän har övning hittar de en död man och Karin Adler med kollegor kallas in. Det visar sig finnas en del korruption i kommunen och försäljningen av det gamla Varmbadhuset verkar inte har gått riktigt rätt till, men har det lett till mord?

År 1906: Direktör Lundgren med familj anländer till Marstrand. Tanken är att den lite sjukliga dottern Karolina ska hitta sig en friare. Karolinas pappa, sågverkskungen, har ett företag som inte går så bra varför han i någon mån, men hans nya fru i högre grad är angelägen om att Karolina hittar en friare. Karolina är ensam arvtagare till Noors slott men det är på villkor att morföräldrarna (Karolinas mamma dog när hon var liten) godkänner friaren. Ett stort arv gör självklart att en del tveksamma intressen dras till henne…

Båda intrigerna är intressanta – nutidens kommunkorruption som verkar ligga ganska nära verkligheten och dåtidens kurbad och bortgifterier. Boken är intressant och läsvärd rakt igenom men jag saknar lite ”kött” på slutet. I nutiden vill jag veta lite mera detaljer och motiv och i dåtiden vill jag veta lite mer om vad som händer sen.

Som vanligt tycker jag det är helt fantastiskt att läsa en så välresearchad bok, jag gillar nog helt enkelt romaner med källförteckningar!

Läs även vad och dagarna går…, Boktokig och Lotta Olsson på DN tycker!

Varmt tack Damm förlag för recensionsexemplaret!

Annons

En reaktion till “Ann Rosman – Havskatten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s