Bokbloggsjerka om ljudböcker

I veckans jerka frågar Annika: Hur ställer du dig till ljudböcker och vilken är den bästa ljudboken som du har ”läst”?

Jag är inte så värst förtjust i ljudböcker, jag vill läsa i min egen takt och ljudböcker blir lite långsamma för mig. Dessutom tycker jag det är lite känsligt med uppläsaren, en dålig lektör (heter det inte så?) kan verkligen förstöra en bok genom att betona och uttala tokigt.

Men om man har svårt att läsa eller kör/åker bil kan det ju vara toppen! Jag ”läste” flera ljudböcker på rad efter en ögonoperation och då var det verkligen räddningen! Och så har jag en ljudbok som jag lyssnar på när jag tränar på min Crosstrainer (inte så ofta….).

Jag har svårt att komma till ro och somna utan att läsa, och ibland när det inte finns tillgång till lampa (de få gånger jag har campat eller sovit i någon båt eller husvagn har jag lyssnat på ljudbok, de finns en del gratis tillgängligt via appen Audiobooks (för iPhone).

Annons

10 reaktioner till “Bokbloggsjerka om ljudböcker

  1. Jag är knappast någon ljudbokskonsument själv, men visst finns det fördelar. Sen hänger det givetvis mycket på uppläsaren och att man hittar dom rätta tillfällena. Vet dom som långpendlar med bil sådär 10 mil till jobbet varje dag och då är det ju utmärkt

  2. kan hålla med om att det känns långsamt, eftersom uppläsaren läser långsammare än vad man själv gör. Har inte jättemycket erfarenhet av ljudböcker, men jag antar att det spelar stor roll vem som är uppläsare.

  3. Jag har testat ljudbok en gång, det funkar inte för mig, jag behöver se orden för att minnas handlingen! Så trots att boken lästes av Katarina Ewerlöf, som gjorde en fantastisk läsning, så har det inte blivit fler försök efter det. Men en kanonidé för dem som det passar!

  4. Ja inläsaren är ju a och o i sammanhanget. Kommer inte ihåg vem som läser just nu men det finns många komiska uttal på geografiska platser om man lyssnar på Mons Kallentofts böcker om Malin Fors, speciellt om man är ifrån trakterna fnissar man lite extra 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s