Mia March – Finding Colin Firth

Den här köpte jag endast på grund av omslaget (som råkar bestå titeln i stort sett).

finding colin firth

Den här historien kretsar kring Veronica Russo, Bea Crane och Gemma Hendricks, tre kvinnor vars liv korsas i den lilla kuststaden Boothbay Harbour i Maine, USA. De är alla förtjust i skådespelaren Colin Firth i samband med att han besöker staden för att spela in en film lär de känna varandra.

Veronica ser gärna hans filmer om och om och OM igen, och drömmer sig bort. Hon har återvänt till sin barndoms Boothbay Harbour efter att ha flyttat runt i flera år sedan familjen bröt med henne. Hon jobbar på café och bakar gudomligt goda pajer, som är lite speciella…

Bea har precis gått ut college och borde jobba som lärare, men sedan hennes mamma dog får hon inte riktigt ihop livet och känslorna. Hon får reda på att hon adopterades bort som spädbarn och kanske kan en träff med hennes biologiska mor bidra till att hon hittar sig själv.

Gemma kommer till Boothbay Harbour för att fira en kompis som ska gifta sig, men egentligen flyr hon. Hon har just fått reda på att hon är gravid och vet inte vad hon känner. Hon vet dock att hennes man kommer att bli överentusiastisk och dra med henne till förorten, och vänta sig att hon ska lägga sin journalistkarriär på hyllan för att bli heltidsmamma.

Som sagt, kvinnornas liv korsas i pittoreska lilla Boothbay Harbour i Maine och det är en härlig historia. Colin Firth är (dessvärre?) inte med knappt alls men det gör inte så mycket. Vi får följa kvinnorna en och en i varsitt kapitel, och till en början tycker jag att bytena är väldigt vältajmade, precis när jag vill läsa mer om någon av dem så får jag det.

Det är en optimistisk, verkligen feelgood historia och jag köper den, trots att den blir lite väl sockersöt, tuddenuttig och allting-ordnar-sig-till-det-bästa mellan varven. Men ibland är det så skönt att läsa sådant! Jag skriver recensionen flera veckor efter att jag har läst ut boken, men jag kommer fortfarande ihåg känslan och stämningen.

Det här är en bok jag kommer läsa om flera gånger, när jag behöver en socker-kick i livet! Rekommenderas!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s