En smakebit på söndag: Populisten

20131215-135250.jpg

Med lite blandade känslor tog jag mig an Thomas Bodströms senaste bok Populisten.

Jag har läst de andra tre böckerna i serien om Susanne och Mattias och har uppskattat dem för spänningens skull. Men det är något med Bodström som jag inte gillar, men jag har inte riktigt kunnat sätta fingret på vad (förutom att han verkar dryg). Men nu vet jag: det är för mycket detaljer.

Ibland uppskattar jag detaljrikedom men här tycker jag det bara verkar vara för att visa att han känner till vad han pratar om; han har ju varit både minister och är advokat. Jag tycker det blir lite för mycket att han visar upp sin hemläxa, och på ett ställe blir det riktigt töntigt: han skriver in sig själv… Advokaten Mattias ska besöka en klient på häktet, och irriterar sig på säkerhetskontrollen:

Men det här var väl kvarlevor från den där Bodströms idiotiska förslag för att stoppa rymningar, tänkte Mattias medan han snällt gjorde som han blev tillsagd.

Det blev en lång utläggning och en kort smakebit idag…

Annons

2 reaktioner till “En smakebit på söndag: Populisten

  1. Hej, jag kollade lite på din blogg och undrar om du är intresserad av att recensera min bok – Ambassadören? Jag har redan fått en del feed-back från läsare och två vanliga kommentarer är, ”Jag gillar inte science fiction men den här var verkligen bra!” och ”Det är inga små ämnen som avhandlas!” Visserligen finns det några typiska scifi-attribut i boken men fokus ligger på en helt annan och mer existentiell fråga: Har människan en moralisk rätt att leva på Jorden med tanke på rovdriften av naturresurser och oförmågan att hålla fred. Gå gärna in på hemsidan och läs vad andra tyckt. Där finns också mer information om boken. http://www.amby.se/sagtom/sagtom.htm Ambassadören finns tillgänglig både som e-bok och pappersbok. Hör gärna av dig/Med vänlig hälsning Björn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s