Favoritduo?

I veckans jerka frågar Annika: Vilken författarduo tillhör dina favoriter? (Alternativt: finns det någon författare vars böcker du har gillat både under författarens riktiga namn såväl som dennes pseudonym)?

Den första jag kommer på är syskonen Camilla Grebe och Åsa Träff, som skrivit böckerna om psykologen Siri Bergman. Jag har läst två eller tre av dem och gillade mycket!

En annan (deckar)duo jag gillar är Michael Hjort och Hans Rosenfeldt som skrivit om kriminalpsykologen Sebastian Bergman och förstås Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist som skrivit den läskiga trilogin o. Victoria Bergmans Svaghet.

Någon som lade märke till att alla huvudpersoner heter Bergman? 😉

Annons

17 reaktioner till “Favoritduo?

  1. Jag har bara läst duon Eriksson & Axlander Sundquist, men Hjort & Rosenfeldt står här olästa. Grebe & Träff är jag faktiskt lite nyfiken på.

    Och vad är det med namnet Bergman? 🙂

  2. Jag tror också att det är lättare att skriva en deckare ihop än en roman. Deckare är ”lättare” eftersom grunddramaturgin redan är klar (ursäkta alla deckarälskare, nu får jag väl onda ögat)

  3. Det där med Bergman har jag också tänkt på och faktiskt irriterat mig lite på.. Heter inte Kristina Ohlssons huvudperson också Bergman?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s