Denise Mina – The Red Road

Ny härlig tartan noir!

the red road

Denise Mina är en av mina absoluta favoritförfattare, jag har sagt det tidigare men det tål att sägas igen. Någonstans, långt bak i bakhuvudet, visste jag kanske att hon skulle släppa nytt i höst men jag blev ändå glatt förvånad när jag såg den här boken på Pocketshop. Denise Minas böcker är verkligen auto-buy för mig så självklart slog jag till direkt och började läsa.

The Red Road är den fjärde boken om polisen Alex Morrow. Hon är inte så populär på jobbet, hon är lite för rättskaffens för den bitvis korrumperade skotska polisen, och hon går sin egen väg. Hon har man och tvillingar och ett hus som bokstavligen är belånat taknocken. Och så har hon sin tungt kriminelle halvbror Danny som skapar trubbel för henne lite nu och då.

The Red Road utspelar sig dels under natten då prinsessan Diana dog, och dels i nutid.

Då, den 31 augusti 1997, får vi följa fjortonåriga Rose som står utan familj och vars ”pojkvän” säljer henne till äldre män, begår två hemska brott under stor mental stress och press.

I nutid får vi följa Alex Morrow in i rättssalen där hon ska vittna mot den tungt kriminelle Michael Brown, som suttit häktad länge i väntan på sin rättegång. I en paus får Alex Morrow reda på att Browns fingeravtryck hittats på en mordplats. Hur är det alls möjligt?! Han har ju suttit bakom lås och bom. Alex Morrow kan inte släppa detta mysterium och nystar till slut upp en härva av lögner och korruption som går ända upp i polishuset.

Det här var en mycket bra och spännande bok. Möjligtvis lite rörig och lite för många karaktärer och händelser i början, men allt knyts ihop mot slutet.

Jag har läst och gillat alla Denise Minas böcker och högst håller jag Garnethill-triologin, men jag gillar även böckerna om Alex Morrow och Paddy Meehan. De har dock inte haft samma driv som Garnethill-böckerna, men med The Red Road tycker jag att Denise Mina är tillbaka med besked!

En smakbit från boken finns här.

Hittade inga svenska recensioner, men se här vad The Scotsman, Victorialovesbooks och Spectator tycker!

Köp den på Adlibris eller Bokus till exempel.

The Red Road, 277 sidor (häftad/storpocket) Orion Books 2013

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s