En smakebit på söndag: The Red Road

The Red Road av Denise Mina liksom hoppade upp i famnen på mig i veckan. Denise Mina är en av mina favoritförfattare men jag hade ändå lyckats missa att hon skulle komma med nytt. Kul! Jag köpte och började läsa direkt så klart.

20130924-213206.jpg

Polisen Alex Morrow ska vittna i en mordrättegång mot Michael Brown som hon hoppas ska åka på ett långt fängelsestraff. Han sitter häktad i väntan på och under rättegången, men hans fingeravtryck hittas på en brottsplats där en man hittades mördad – under tiden Brown uppenbarligen har suttit bakom lås och bom. Alex Morrow kan inte släppa denna gåta.

Brown had been locked in a prison cell and simultaneously halfway across the city, touching things and murdering a man in a deserted block of flats. It was too much of a coincidence, the prints being found right now, just when he was about to go down for a long time. What was even stranger than his teleporting stunt was that it wouldn’t get him out of prison. Brown plus others had staged this baffling, elaborate hoax and neither Morrow nor Ridell could work out what the pay-off was to them.

För fler smakebitar, kika in hos Flukten fra virkeligheten!

 

Annons

24 reaktioner till “En smakebit på söndag: The Red Road

  1. Jeg fant ikke The red road på bibliografien hennes på Wikipedia, så boken må være helt ny? Har ikke lest noe av henne, men takket være deg har jeg nå blitt litt kjent med en spennende forfatter. Tusen takk for smakebiten!

  2. Dette er en forfatter jeg har lyst til å stifte bekjentskap med, husker hun kom med ”Rolig ved midnatt” på norsk i fjor. Tusen takk for smakebit og påminnelse. Ha en fin søndag:)

  3. Ny forfatter for meg, spennende! Også at hun er en favoritt hos deg, da må jeg sjekke henne nærmere ut. Kanskje hun blir min favorittforfatter også etterhvert:) Takk for boktips og smakebit! ha en fin søndag!:)

  4. Det er alltid moro når favorittforfatterne kommer med nye bøker 🙂
    Denise Mina har jeg ikke lest noe av, men det virker som en spennende historie. Ha en fin søndag videre!

  5. Jeg har ikke lest Denise Mina, men denne boken virket så spennende at jeg satte Døden på Garnethill på leselisten. Så får vi se om jeg liker den nok til å fortsette! Ha en fin søndag!

  6. Skriver upp den här på min läslista. Var ett tag sen jag läste något av Denise Mina, har gillat de böcker jag har läst. Tack för smakbiten. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s