Härliga bokliga miljöer – bokbloggsjerka

I veckans jerka vill Annika att vi ska Berätta om en ”bokmiljö” som du har besökt alternativt gärna skulle vilja besöka. Naturligtvis är det även okej att ta upp fiktiva miljöer om du vill det!

Miljöerna är det som får mig att vilja läsa mera, mera, mera! av en författare. Givetvis karaktärerna också men det där som man säger att läsa är att resa stämmer verkligen tycker jag. Nästan som det står i min header… 😉

Jag har faktiskt, åtminstone delvis, planerat utlandsresor efter bokmiljöer. Jo ni får gärna kalla mig nörd, det går bra.

Till Glasgow drog jag med en kompis för att jag hade läst om staden i Denise Minas Garnethill-triologi. Väl där var vi på en marknad och en bar som förekommer i böckerna, plus att vi gick längs gatorna förstås. Jag blev väldigt förtjust i Glasgow!

Att jag åkt till New York två gånger på egen hand har väl lite med böcker att göra och lite med filmer och annat att göra. Där läste jag lite Paul Auster och köpte lite andra New York-iga böcker och gick omkring och myste.

Några bokmiljöer jag skulle vilja åka till är Norfolks saltängar som jag läst om i Elly Griffiths böcker, Kiruna med omnejd som jag läst om i Åsa Larssons, och så skulle jag vilja åka Orientexpressen med Hercule Poirot… Nu reste jag visst i både tid och rum men det får man tycker jag.

När jag får den där ”res-känslan” då vet jag att jag har läst en riktigt bra bok. Ni vet när man vill kliva in i boken, bara fortsätta läsa, ta med sig boken till jobbet när man vet att det inte finns någon alls tid att läsa, bara för att få klappa boken lite ibland.

Det finns många många fler miljöer jag skulle vilja besöka, för många att radda upp här – under helgen ska jag jerka runt och se vart ni andra vill resa!

Trevlig helg!

Annons

15 reaktioner till “Härliga bokliga miljöer – bokbloggsjerka

  1. Jag har nog aldrig besökt en miljö bara utifrån att jag läst en bok. Men ibland har det förhöjt upplevelsen helt enkelt. Minns att Orientexpressen verkligen lockade till att även resa.

  2. Jag håller med om att läsa är att resa. Har inte planerat någon resa helt utifrån någon bok (än kanske jag borde tillägga) men brukar försöka hitta litterära stop utmed vägen så att säga 🙂

  3. Jättekul att läsa och resa! Det skulle jag gärna göra mer av. Nu kom jag på att vi besökte förlagan till slottet Moulinsart i Tintinalbumen, det glömde jag i mitt eget jerkasvar.

  4. Älskar New York, vill så gärna åka tillbaka dit snart.
    Kiruna skulle jag också vilja besöka efter att jag läste Åsa Larssons böcker.

  5. För mig ar det massor av orter där de deckare jag läser utspelar sig som jag skulle vilja besöka! Så både Glaskow och Norfolk finns med på listan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s