En smakebit på söndag: Vass egg

Juli är fortfarande amerikansk för min del och nu läser jag Vass egg av Gillian Flynn. Det är en hyllvärmare som jag köpte på Konsum för 15 kronor för flera år sedan.

Camille Preaker är reporter på en tidning i Chicago och sänds till sin hemstad Wind Gap i Missouri för att bevaka ett mord och ett försvinnande, båda små flickor i nio-årsåldern. Camilla har ett komplicerat förhållande till hemstaden, sin mamma, styvfar och inte minst sig själv. Min smakebit kommer från första kapitlet där Camille går med i skallgångskedjan som letar efter försvunna Natalie:

Jag gick bort från det knastrande, varma gruset och in i skogen som kändes ännu varmare. Luften var djungelfruktig. Buskar av gullris och rönnsumak rispade mig på vaderna och luddiga vita frön från kanadapoppel for omkring överallt, slank in i min mun och stack mig på armarna. Jag kom plötsligt ihåg att när jag var barn kallade vi det för älvhår.

På avstånd ropade folk Natalies namn, de tre stavelserna steg och sjöng som i en sång.

Fler smakebitar hittar du hos Flukten fra virkeligheten. Trevlig söndag!

Annons

9 reaktioner till “En smakebit på söndag: Vass egg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s