Sylvia Day – För dig blottad

Romance, kallas det ju. Men så värst romantiskt är det inte, mera: av-på-av-på-sex-gräl-sex-sex-gräl-av-på-sex-sex-av-på.

för dig blottad

Jag blev inbjuden på bloggevenemang kring För dig blottad av Norstedts, jättetrevligt!

Tyvärr kunde jag inte gå den dagen men fick likväl ett exemplar av boken att recensera. Stort tack! Jag har varit lite nyfiken på romance-genren men gillade inte Femtio nyanser så mycket så jag såg fram emot att testa Crossfire-trilogin.

Det är många som jämför Crossfire med Femtio nyanser. Och likheterna är nog många; detta är också en trilogi, omslagen liknar varandra, även titlarna är uppbyggda på samma sätt. De andra böckerna i den här serien heter För dig sedd och För dig nära.

Jag tycker om titeln! Originalet heter Bared to you och det hade ju lika gärna kunnat bli Blottad för dig. Men För dig blottad tycker jag låter bättre. Likheterna stannar inte där; båda serierna innehåller kärlek med förhinder, mycket sex, både mannen och kvinnan är oerhört snygga och åtråvärda.

Jag har ju inte läst mer än nittio sidor i Femtio nyanser för jag blev så uttråkad, men jag tror mig ändå ana vissa skillnader. I Crossfire-serien är både killen och tjejen rätt trasiga och båda är även rika och de verkar ungefär lika erfarna. Och det är inte fråga om något bondage utan hyfsat normalt sex. Men relationen är inte så normal.

För dig blottad handlar om Eva Tramell och Gideon Cross. Eva har just flyttat till New York från Kalifornien och börjar jobba som reklamassistent i Crossfire-building. Hon träffar på en man som hon i tanken kallar ”Mörk och Farlig” som jobbar i samma byggnad. Hon blir omedelbart dragen till honom och han till henne. Ingen av dem vill egentligen vare sig dejta eller ha något förhållande, men jag tror inte att jag avslöjar för mycket om jag säger att de ändå blir ihop? Mer än så, båda är oerhört svartsjuka och måste äga varandra. Gideon har ett stört omfattande kontrollbehov och Eva har förvisso behov av gränser och en viss frihet men hon gör avkall på den för hans skull. Eva har ett mörkt förflutet och är ganska trasig men det dröjer innan läsaren får veta exakt vad som hänt. Gideons person, enorma integritet och kontrollbehov känns ju inte heller helt friskt. En bra bit in i boken blir det tydligt att han också är riktigt, riktigt trasig.

Jag blir lite trött på Eva och Gideon. Det är så mycket av och på, Eva blir arg och springer iväg, Gideon drar händerna genom håret och sluter sig inom sig. Sen löser de allt genom att ha sex.

Jag hade ganska låga förväntningar på boken och blev faktiskt positivt överraskad. Jag blev lite trött på dem som sagt, men ville ändå veta hur det skulle gå för dem. Språket var helt ok, bättre än i Femtio nyanser.

Men några översättningsgrodor finns, typ: ”en massa fringisar” (av sammanhanget antar jag att man skulle översätta fringe benefits, löneförmåner) ”kunde inte se rakt”, ”se honom i aktion”, ”landa en miljonär”. Eller så är det inte grodor, det kanske ska vara så här, för att förmedla någon slags känsla?

Andra som bloggat om boken är Annas bokhörna och Annika Koldenius.

Köp den på Adlibris, Bokus eller Bokia till exempel.

För dig blottad (Bared to you) 321 sidor (danskt band) Norstedts 2013

Annons

5 reaktioner till “Sylvia Day – För dig blottad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s