Austen-lördag: Jane Austen-klubben

Jane Austen Book Club såg jag först som film och gillade den väldigt mycket. För några år sedan gick det upp för mig att det faktiskt var en bok först.

jane austen book club

Karen Joy Fowler verkar vara en hyfsat produktiv författare och har även skrivit förordet till min jätte-tegelsten med Jane Austens samlade verk:

IMG_3281

Jane Austen-klubben handlar om en bokklubb med sex medlemmar som ska läsa och diskutera Austens alla böcker. Jag började glatt läsa om Sylvia, Allegra, Prudie, Grigg, Bernadette och Jocelyn, men jag tyckte nog bättre om filmen för en gångs skull.

Ofta gillar jag boken bättre, men det kanske snarare har att göra med vad man läser (eller ser) först? Jag kommer inte ihåg varför jag inte läste ut boken förra gången och hade bara ca 40 sidor kvar, men nu reagerar jag på att den är skriven i vi-form. Men jag vet inte riktigt vem ”vi-et” är! Jag började läsa litegrann i boken men den grep aldrig riktigt tag nu heller.

Men det är en himla trevlig idé att skriva om en bokklubb tycker jag, läsaren får sig ju till livs både lite av Jane Austen i detta fall, och lite av deltagarnas liv.

Det känns tråkigt att inte kunna rekommendera boken, men filmen kan jag åtminstone råda er att se!

Annons

7 reaktioner till “Austen-lördag: Jane Austen-klubben

  1. Har både läst boken och sett filmen, men minns inte vilken jag gillade bättre. Men minst en av dem tyckte jag var underbar i alla fall, kanske det var boken? Antagligen läste jag den först, och så tyckte jag att det saknades saker i filmen. Oavsett detta så var det ett väldigt snyggt omslag på samlingsboken. (Tänker just nu väldigt mycket på lapptäcken, och om man kan sy boköverdrag i lapptäcksversion. Det kan eventuellt påverka min syn på omslaget 🙂 ) Glad påsk!

  2. Jag läste boken först och tyckte att den var sådär. När jag sedan såg filmen blev jag mycket överraskad över att jag tyckte så mycket om den. Den är fortfarande en av mina favoritfilmer. Men vanligtvis brukar ju böcker vara bättre än sina filmatiseringar. Jättekul att du skriver så många inlägg om Jane Austen. Jag läser och njuter!

  3. Jag tycker att filmen och boken skiljer sig åt så jag gillar dem som två olika historier. Filmen är min favoritfilm alla kategorier – älskar den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s