30 Days of Books – dag 21, barndomsfavorit

Day 21, Favourite book from your childhood.

Det blir nog Vitnosböckerna av Marie-Louise Rudolfson. Jag har dessvärre inte kvar mina Vitnos-böcker, men hade den stora turen att ha en god bloggvän vars (nu vuxna) dotter gärna lånade ut sina gamla Vitnos till mig. Dessa två fina människor är också de som hjälpte mig att bli med häst!

Jag har läst lite i några av Vitnos-böckerna nu och nostalgin är både påtaglig och ljuv. Jag fick dock inte lika stor behållning av dem som jag hade trott, men det är väl inte så konstigt, de är ju barnböcker och inte skrivna för en trettioplussare direkt.

Jag gillade även serien om hästflocken under ledarhingsten Windy av Elyne Mitchell. Och läste jag enorma mängder Bamse-serietidningar. Ett bra tag, även efter att jag kunde läsa själv, lyssnade jag dock på band. Men även banden innehöll givetvis hästböcker. Vad annars, liksom?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s