30 Days of Books – dag 22, favorit i min ägo

Day 22, Favourite book you own

Åh, jag älskar nästan alla mina böcker. Min favoritbok jag äger är nog ofta den jag läser för tillfället – just nu Jag tjänar inte av Jenny Åkervall.

Men jag är också väldigt glad åt det här antikvariat-fyndet jag gjorde igår:

20130328-054955.jpg

JD Salingers Räddaren i nöden i översättning av Birgitta Hammar. Denna har jag letat efter (inte superintensivt kanske) sedan jag läste den för första gången för kanske 15 år sedan. Översättningen är full av gamla fina 50-talsuttryck och det ger mig på sätt och vis en större upplevelse av boken eftersom jag inte har samma relation till det engelska/amerikanska språket. En översättning, när den är bra, är helt ovärderlig!

Av samma författare och översättare hittade jag även Till Esmé, kärleksfullt och solkigt. Denna har jag inte läst förut, men köpte för att det är en novellsamling och vi har den där novellvågen på gång i bokbloggarhavet.

Till sist: Sophie Elkans John Hall som Göteborg läser läser just nu. I ett väldigt fint gammalt band! Jag bor (tyvärr) inte i Göteborg så därför har jag inte ”gått med” i Göteborg läser, men jag kan ju läsa boken ändå! Och kanske, kanske, kan jag ta tåget ner till någon aktivitet någon dag…

Dessa guldklimpar hittade jag i ett antikvariat i Stockholm. Jag gick in mest för att fördriva tiden innan en (bokcirkels)middag.

Innehavaren (lagom kufig) sa: – Så du ska ha böcker? – Ja, svarade jag, men jag letar inte efter något särskilt, jag bara tittar lite… – Är du säker på det? – Hm, jo, det är den där översättningen av Räddaren i nöden brukar jag ju leta efter… Varpå han dyker ner bakom disken och fiskar upp tre olika utgåvor…

Älska antikvariat och fysiska bokhandlar!

Annons

3 reaktioner till “30 Days of Books – dag 22, favorit i min ägo

  1. Antikvariat är det bästa som finns. Synd att fler och fler verkar försvinna nuförtiden med billigare pocket via nätet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s