Novell av Jewell

Ett nästan-rim är ju alltid kul.

För flera år sedan köpte jag novellsamlingen Girl’s night in, med noveller av bland annat Lisa Jewell och Marian Keyes på loppis. Det var väl Keyes som lockade, men den blev inställd i hyllan rätt snabbt och har inte hittat ut förrän igår, då jag företog mig en hyllrensning.

Jag var samtidigt i det där vakuumet efter en (eller nej, tre!) riktigt bra bok och visste inte riktigt vad jag skulle läsa. Började på Jane Austens Lady Susan men då den ingår i en riktig tegelstensvolym med alla Austens samlade verk är den lite för tung att läsa till sängs, så jag tänkte att det kunde passa att bryta av lite med en novell.

Men novellen Rudy av annars så bra Lisa Jewell var tyvärr inget vidare. I novellen var Rudy (en man) en ganska ointressant person som kollar in en tjej i en park. Novellen hade en rätt töntig sensmoral. Kan tänka mig att han hade passat bättre som bifigur i någon av hennes böcker, historien kanske är hämtad och urklippt från någon bok? Har inte läst allt av henne så jag vet inte riktigt.

Hon är nog bättre på romaner, Jewellskan!

En novellvåg i bokbloggarhavet

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s