Bokbloggsjerka 1-4 mars

I veckans jerka frågar Annika Vilken genre önskar du att du kunde läsa men som du bara inte kan stå ut med?

Precis som Annika har jag lite svårt för poesi i allmänhet. Eller heter det Lyrik? Enstaka dikter kan jag gilla förstås, Esaias Tegnér, Robert Frost, Karin Boye… Ni vet de där vanliga. Men poesi i större format eller mening har jag svårare för, men ibland känner jag att jag borde försöka gilla det för att det är ”fint”.

En annan genre jag inte gillar (men inte känner att jag borde gilla i och för sig) är Fantasy. Undantaget Harry Potter, de böckerna gillade jag (fast jag har inte läst den sista än).

Annons

9 reaktioner till “Bokbloggsjerka 1-4 mars

  1. Jag tror poesi är väldigt personligt, viss poesi träffar rätt, annat inte. Jag läste mycket i gymnasiet men nu känner jag mig ovan.
    Jag har börjat läsa fantasy de senaste åren, innan dess så trodde jag inte det var min grej. Nu har jag insett att jag gillar viss typ av fantasy, men inte all.

  2. Fantasy är en väldigt besvärlig genre för mig. Precis som Lotten så gillar jag en viss sort, men inte en annan. Problemet är väl att jag inte riktigt kan sätta fingret på vad det är jag inte gillar 🙂

    1. Ja precis. Sen kan det ju bero på författaren också, hur man gillar dennes sätt att skriva och berätta. Det är ju då man blir förvånad – ”jag trodde ALDRIG att jag skulle gilla detta…” ”Men jag gillar ju X:s (genre)böcker, varför gillar inte denna…”

  3. När det gäller poesi, så har jag ibland funderat på om man skulle lyssna på någon som högläser det, gärna ihop med en entusiastisk publik. Vem vet, man kanske rycks med och börjar förstå det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s