Fiktiviteter frågar efter favoriternas favorit

En del bokbloggar har har någon form av julkalender. Kul tycker jag och läser dem glatt. Fiktiviteter har en fråga varje dag som man får svara på om man vill. Dagens fråga är: vilken är din favoritbok av din favoritförfattare?

Hmm… Alltid svårt med favoriter! Och när man bara ska välja en

Favoriternas favorit enligt Books ABC:

Valet står mellan Douglas Kennedys The pursuit of happiness (Den andra kvinnan) och Peter Robinsons In a dry season (En ovanligt torr sommar).
Jag vet inte vad det är med dessa böcker, de är väl inga varken Nobel-, Booker- eller Pulitzerprisvinnare (vad jag vet) men det är något med dem båda som jag älskar. Miljöerna (New York respektive hitte-på-stad/by i Yorkshire), tiden (efterkrigstid respektive andra världskriget har jag för mig) och människorna som jag är lätt beroende av.

Jag ska ju bara välja EN så jag väljer The pursuit of happiness. Underbar.

Annons

2 reaktioner till “Fiktiviteter frågar efter favoriternas favorit

  1. Det är spännande att fundera över varför vissa böcker fångar en, favoriterna är ju sällan de som prisbelönats och bedömts av andra som ”bäst”. Jag har inte läst någon av dina favoriter men jag är klart sugen på att göra det nu 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s