Leonie Swann – Glennkill: en fårdeckare

Jag har småläst i Glennkill till och från sedan jag fick den i september, men fårdeckaren var inget för mig tyvärr.

Jag gillar idén och fårens olika personligheter men jag kommer bara inte in i den, det finns inget som lockar mig att läsa vidare. Däremot tror jag den gör sig bra som film, jag ser framför mig en leranimation… Eller något Wallace & Gromit-liknande…

De här fåren får nog åka med till jobbets ”donera, låna, läs”-bokhylla och förhoppningsvis ge en kollega en fåraktig läsupplevelse!

Men det finns andra som läst och gillat: Eva Johansson på Svenska dagbladet, Lotta Olsson på Dagens nyheter, Lena bn, och Gealach.

Glennkill, 313 sidor (pocket) Alfabeta 2006 (recensionsexemplar)

Annons

7 reaktioner till “Leonie Swann – Glennkill: en fårdeckare

  1. Jag har svårt för berättelser som lägger ord och tankar i munnen/huvudet på djur… Har du möjigen ramlat över Manne Fagerlinds debutbok Berg har inga rötter, Damm Förlag?

  2. Jag tyckte om hur den började, men sedan blev det för konstigt. Har haft får på gården under min uppväxt och vissa saker känns verkligen på pricken fåraktiga, men sen ??? Den var ovanlig, minst sagt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s