Från A till Ö: C som i Patricia Cornwell

I denna kategori tänkte jag presentera författare från A till Ö, med syftning på efternamnet. Hoppeligen har jag alfabetet täckt med böcker!

Cornwell är en ohyggligt produktiv författare. Hon skriver (mest) om rättsläkaren Kay Scarpetta. I persongalleriet ingår även Kays systerdotter Lucy (i de första böckerna är hon en trulig tonåring, med tiden blir hon en superintelligent FBI-agent), polisen Pete Marino (överviktig och sluskig, men smart), och Benton Wesley (älskare/sambo/särbo till Kay och FBI-profilerare).

I dessa deckare är det alltså rättsläkaren som löser gåtorna och brotten. Det är ofta spännande och ganska läskigt. Jag har nog läst de flesta Scarpetta-romanerna och gillat dem, förutom de två eller möjligen tre senaste. Varför har jag skrivit om på min förra blogg. Även DN Boklördags Lotta Olsson har skrivit om varför Scarpetta-romanerna blivit sämre på senare tid, här kan man läsa hennes text.

Vad tycker du om Patricia Cornwell? Har du någon annan bra författare på C att dela med dig av?

Annons

2 reaktioner till “Från A till Ö: C som i Patricia Cornwell

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s