Bokbloggsjerka om teveserier

I veckans jerka frågar AnnikaVilken är den absolut bästa tv-serie/film du har sett i din genre? Serien eller filmen behöver inte vara en filmatisering av en författare du har läst men den/de ska ha en stark anknytning till din favoritgenre.

Oj vad svårt. Jag gillar i och för sig både romantiska komedier och chick-lit, och feelgood såväl som i bok och film/teveserie. Och deckare gillar jag ju både i bok och film/teveserie.  Men det är ändå inte riktigt samma upplevelse… Och jag kan nog inte nämna en absolut favorit. Men några riktigt bra teveserier listar jag här:

Gilmore Girls. Vet inte om den skulle funka i bokform, även om det var en serie böcker. Fast Lorelai (mamman) kan man träffa på två bokliga sätt: dels i form av att Lauren Graham är författare till Someday, Someday, Maybe, och dels i form av att Madeline Dare i Cornelia Reads böcker är ruskigt lik Lorelai.

Sopranos. Ett släktepos. Kan i och för sig fungera som bok.

Six Feet Under. Kollar vi på nu här hemma. Gillar den skarpt men hoppas att det inte ballar ur för mycket i säsong fem som vi snart ska börja med.

Vänner. (Friends) Älsklingsserien alla kategorier.

Mitt så kallade liv. (My so-called life). En high-school eerie som jag älskade när den kom. Köpte boxen och såg om den, och den håller fortfarande! How can I have a love-life? I don’t even have a like-life, eller något sådant säger Angela i serien. Därav titeln. Claire Danes spelar förresten huvudrollen i Homeland, men den har jag inte sett än.

Livet kan börja. (This Life). Brittisk serie om några vänner som delar hus. På så sätt ganska lik Vänner, men ändå inte.

Downton Abbey. Jag är fullkomligt beroende!

Deckarserierna då? Jo, jag gillar att se diverse deckarserier, men eftersom de ofta bygger på enskilda fall och inte karaktärernas relationer lika mycket, så blir jag varken lika beroende eller kär i dem som i andra serier.

 

Annons

16 reaktioner till “Bokbloggsjerka om teveserier

  1. Gilmore girls och Vänner är ju riktiga höjdare. Har faktiskt funderat på att köpa Gilmore girls, den var fantastiskt bra. Vänner-boxen köpte jag för många år sedan 🙂

  2. Åh, brutalälskar Downton Abbey alltså! Och så himla otippat att gillar det, för det är verkligen inte den typen av serier jag brukar gilla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s