Peter Robinson – Like a Virgin (The Price of Love)

Like a Virgin är en novell från samlingen The Price of Love – eleven ways to pay with your life, av Peter Robinson. Jag tror också att omslagsbilden från min utgåva av samlingen är från Like a Virgin.

the price of love

Jag tycker mycket om Peter Robinsons böcker om Yorkshirepolisen Alan Banks, men det senaste året har det inte blivit mycket läst. Jag har dock köpt alla böcker i serien om Banks tror jag, så jag har hela serien, utom möjligen den senaste. Det finns fem-sex stycken som ligger före den första som kom ut på svenska.

Novellsamlingen är Alan Banks minnen, och inbillar jag mig, små fragment och idéer till romaner som inte höll hela vägen. I Like a Virgin minns Alan tiden precis innan han och familjen flyttade till Yorkshire, när polislivet i London blev för mycket för honom. Det här fallet med mördade unga tjejer, call girls, vars kroppar arrangerats som om de vore i bön har påverkat honom mycket, mest psykiskt men också fysiskt eftersom efterspelet gav honom ett ärr i ansiktet.

Det här var en mycket bra novell att läsa om man som jag vill återknyta bekantskapen med Alan Banks. Direkt efter att jag läst ut denna (ganska lång, 120 sidor) gick jag över till den första romanen om Banks, Gallows view. I den har han precis flyttat till Eastvale och Peter Robinson presenterar den fiktiva staden för läsarna med en fin beskrivning och även en karta. Men mer om det i recensionen av den!

Jag är inte så mycket för noveller, konstaterade jag i slutet av förra året, men denna var riktigt bra!

Köp den på Adlibris, Bokus eller CDON till exempel.

Annons

3 reaktioner till “Peter Robinson – Like a Virgin (The Price of Love)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s