Tematrio: Bokprylar

I veckans tematrio vill Lyran att vi ska berätta om tre bokprylar vi har eller vill ha.

Jag är en relativt stor prylnörd, men även om jag faktiskt har en hel del bokprylar är det sällan jag använder dem, så jag tänkte berätta om tre bra bokprylar jag har men inte använder (lika mycket som jag trott/tänkt i alla fall):

Läsplattan

Jag köpte en Letto-platta för ungefär ett år sedan, tekniknörd som jag är. Jag tyckte innan att den kändes lite omodern, samtidigt som jag gillade att ha en platta/manick bara för böcker. Och den matta oupplysta skärmen är verkligen skön att läsa på.

Letto

Men… använder jag den? Inte mycket, har läst typ två romaner och tre noveller från den. Sen köpte jag en iPad mini och den har jag faktiskt läst lite mer på. Dels går det lite lättare att läsa pdf:er på den, och dels har jag den med mig oftare eftersom den har ett större användningsområde. Fast jag föredrar fortfarande pappersböcker.

Bokfodralen

Skydda böckerna med stil! Ja, visst det låter som en bra idé! Blir det av att jag trär på skyddet? Nä.

bokpjamas

 

Bokmärken

Bevara sidorna ovikta. Men varför? Självklart om jag lånar boken, men om det är min egen bok hundörar jag friskt och bryter ryggar utan hämningar. Men visst är det fint med bokmärken!

barca bokmärken

Annons

6 reaktioner till “Tematrio: Bokprylar

  1. Det är nog lätt hänt att prylarna inte används. Men bokfodral att skydda de ömtåliga pocketböckerna med vore inte helt fel.

  2. Det är en av anledningarna till att jag inte tyckt att det varit värt att lägga pengarna på en läsplatta, tror att den skulle riskera att bara bli liggande. Gillar ju bokkänslan med riktiga böcker, bok på en fil känns så själlös

  3. Håller med! kan lockas både av fina skyddsomslag och bokmärken, men de skulle aldrig bli använda. När det gäller läsplattor är det mer att jag gillar känslan av att hålla en bok, och att se den i bokhyllan, så läsplattor intresserar mig inte – än… jag kommer nog att anpassa mig så småningom…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s