Majgull Axelsson – Aprilhäxan

Jag satte upp Aprilhäxan på min boktolva 2013 för att jag länge hade tänkt läsa den. Oklart varför, jag hade säkert hört från många håll att den var bra.

aprilhäxan

Den handlar om handikappade och institutionaliserade Desirée och hennes tre systrar Christina, Margareta och Birgitta som inte vet om att hon finns. Men hon känner till dem, och hon anser att en av dem har stulit det liv som var avsett för henne.

Det är säkert en fantastisk roman, när jag läser baksidan vill jag nästan ta upp den igen, men det finns också ett motstånd i mig. Det var något med den som gör mig olustig så jag ska ställa den i jobbets bokhylla istället.

Läs gärna vad Eli, Boken är tankens barn och Mimmimarie tyckte!

Köp den på Adlibris, Bokus eller CDON till exempel.

Aprilhäxan, 424 sidor (inbuden) Bonnierförlagen 1997

Annons

3 reaktioner till “Majgull Axelsson – Aprilhäxan

  1. Jag håller med om att man blir hemskt illa till mods – men det är ändå en av de bästa böckerna jag har läst de senaste åren!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s