En smakebit på söndag: Before I Met You

Igår skrev jag i bokbloggsjerkan att jag gärna ville träffa Betty Dean och bjuda henne på en full english breakfast.

Before I Met You utspelar sig både på 1920-talet och 1995 i London. Betty Dean är uppvuxen på Guernsey och 1995 är hon 20-någonting och ska försöka hitta en person som omnämns i hennes farmors testamente. Hon hyr en minimal lägenhet i hennes drömmars Soho och tar ett jobb på en snabbmatsrestaurang för att ha råd med hyran.

När jag läste nedan avsnitt ville jag verkligen förbarma mig över henne; hon har haft fest i den lilla lägenheten, blivit fyllesjuk och sovit på soffan eftersom hennes säng var upptagen av folk hon inte kände. Hon går ut tidigt på morgonen (utan att titta sig i spegeln, vilket hon kanske borde gjort, eller så var det bäst att hon lät bli) och går till ett café och dricker cappuccino som är det enda hon har råd med. Hon stöter på kändisen Dom Jones som bor mitt emot. Han äter den där frukosten hon inte har råd med:

It looked amazing, particularly the eggs, two glistening white and yellow discs, shiny as glass. She wanted eggs. But she could not afford eggs. Eggs on toast, according to the illuminated price list above the counter, were 2.50 and she had only 3.50 left in her purse to last her until her next pay cheque. She stared at the eggs lustfully, while Dom Jones folded away his newspaper and poured sugar into his tea from a glass canister.

För flera smakebitar, kika in hos Flukten fra virkeligheten!

Annons

15 reaktioner till “En smakebit på söndag: Before I Met You

  1. Egg er jo så godt! Favoritten er når baconet også får være med på godt hjemmelagd brød, nam nam. Takk for smakebiten! Nå vet jeg hva jeg skal ha til frokost imorgen, hehe:) Ha en fin adventssøndag videre!:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s