Tematrio: Avbruten läsning

Livet är för kort för dåliga böcker tycker jag och avbryter läsningen om boken ifråga inte ger mig någonting. Detta är ämnet i Lyrans tematrio denna vecka och här kommer mina läsus interruptus 2013 (ett tema i temat är att många andra verkar älska dem):

1. Kampen om Järntronen (A Game of Thrones) av George R.R. Martin. Fantasy är verkligen inte min grej och denna tyckte jag var sanslöst tråkig. Jag kom aldrig in i berättelsen, kanske dels eftersom perspektivet/berättaren hela tiden ändrades. 150 sidor in sade vi hej då till varandra, jag och Järntronen.

2. Femtio nyanser av honom av EL James. OK, den här boken älskas och hatas kanske i lika stor grad. Folk verkar ju åtminstone läsa ut den, men jag tyckte den var ganska tråkig och taffligt skriven. Läste knappt 100 sidor innan jag gav upp.

3. Jellicoe Road av Melina Marchetta. Fattade verkligen inte det stora med denna bok. Kanske läste jag för lite i den, men om en bok inte fångar mig efter drygt 100 sidor så får det faktiskt vara.

Annons

11 reaktioner till “Tematrio: Avbruten läsning

  1. Oj, det var hårda bud! Game of thrones och Jellicoe road står i hyllan och väntar, hittills har jag dock nöjt mig med tv-serien 😉 Femtio nyanser har jag också läst, men mest för att kunna hänga med i diskussionerna som fördes kring dem 🙂

  2. Så olika det kan vara 🙂 Sträckläste A Game of Thrones och var väldigt förtjust i Jellicoe Road… Finns andra böcker som jag önskade att jag lagt ner dock, har svårt att ge upp hoppet…

  3. Ojojoj, Game of thrones som jag tycker är det bästa som någonsin skrivits. Ge den några hundra sidor till 😉 En serie som är flera tusen sidor lång kommer man inte in i på 170 sidor. Men det är klart den första boken är helt klart sämst av dem så förstår dig ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s