Halloweenläsning

I veckans jerka frågar Annika: Ska du läsa någonting som lämpar sig väl för Halloween och i så fall vad?

Jag firar varken Helloween eller Allhelgona med mer än att jag kanske tänder något ljus på någon grav och jag kommer nog inte att läsa något särskilt med anledning av helgen.

Men om jag ändå ska tipsa om lite skräckinspirerat till helgen vill jag lyfta fram Trilogin om Victoria Bergmans svaghet (Kråkflickan, Hungerelden och Pythians anvisningar) av Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist. Den är oerhört otäck och obehaglig att läsa, men bra.

Och eftersom jag misstänker att fler än Annika kommer lyfta fram Stephen King blir jag sugen på att både se filmen Stand by me och läsa novellen den är baserad på, The Body. Jag tillhör inte den stora skaran av King-fans, jag har bara läst Carrie tidigare och tyckte den var sådär. Men jag gillade filmen Stand by me mycket (men det var länge sedan jag såg den och jag är såhääääär nära att beställa hem den) och skulle gärna läsa novellen!

Annons

23 reaktioner till “Halloweenläsning

 1. Nu blev ju jag också sugen på att se filmen. Helt underbar. Gillar även tv-serierna som går nu baserade på Kings berättelser, men har inte läst speciellt mycket.

 2. Stephen King är ojämn tycker jag, vissa är briljanta och andra jättetrista. Ett bra exempel på att man ska sluta skriva när man har slut på idéer…

 3. Läser helst inte jättehemska böcker. Men ibland så kan det ändå vara roligt med något lite mer spännande. Trilogin om Viktoria Bergmans svaghet kommer jag säkert att läsa någon gång, men det blir säkerligen inte i år!

 4. Stand by me är ju verkligen en alldeles underbar film (och novell).

  Jag har ännu inte läst tredje delen om Victoria Bergman, ändå har boken stått här sedan i somras.

 5. BÖckerna om Viktoria Bergman borde jag ta tag i har läst kråkflickan men var inte så imponerad. men har tänkt läsa klart den trilogin.

 6. Fast Kråkflickan osv är otroligt genialiska samtidigt 🙂

  Stand by me är en bra film, var länge sedan jag såg den också.. borde göra det! 🙂

 7. Den trilogin tänkte jag inte ens på, jag har inte läst det sista delen än så det skulle ju ha varit perfekt under den här helgen.

 8. Gillar inte hemskheter. Är så fruktansvärt lättskrämd. Klarar knappt av att läsa när jag någon gång själv får till det :).

 9. Kråkflickan och Hungerelden har jag läst och du har helt rätt i att det är obehaglig läsning. Så pass faktiskt att jag inte läste tredje boken i serien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s