Marie-Sabine Roger – Eftermiddagarna med Margueritte

En varm och mysig historia!

Omslag-Eftermiddagarna-med-Margueritte-204x300

Germain är lång och stor och stark men inte världens smartaste kanske, i ordets vanliga bemärkelse. En dag när han är i parken och räknar duvor  träffar han Margueritte, en äldre dam som läser mycket och till och med har doktorerat. Det visar sig att hon också brukar räkna duvor. Margueritte börjar läsa klassiker för Germain och en vänskap, ja rent av kärlek, växer fram mellan dem.

Boken är skriven i en enda lång monolog och det är Germain som talar. Det tar en liten stund innan jag vänjer mig vid det, men sedan går det bra.

Germain hade en halvtaskig barndom. Han var inte planerad, har aldrig träffat sin far, vet inte alls vem det är och har en ansträngd relation till sin mor (på vars tomt han bor i sin husvagn). Han har en del vänner och även en flickvän, men inga djupare relationer. Förrän han träffar Margueritte då. Hon tar fram hans potential, helt enkelt.

Jag var rädd för att boken skulle vara lite blödig och larvig men det var den faktiskt inte. Den är varm, rolig, medryckande och helt perfekt läsning på planet till och från Lissabon!

En smakebit från boken finns här. Den filmatiserades 2010 med Gerard Depardieu i rollen som Germain, läs en recension här.

Eftermiddagarna med Margueritte (La tête en friche) 207 sidor (häftad) Oppenheim förlag 2013 – TACK för recensionsexemplar!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s